Modalități de plată


Comenzile plasate pe site-ul nostru pot fi achitate astfel:

 • Plata online cu cardul de debit sau credit prin sistemul securizat Stripe
 • Plata prin transfer bancar

 • 1. PLATA ONLINE CU CARDUL

  Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD(inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2) active din punct de vedere plata online.

  Pentru platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si Mastercard/Maestro) este folosit sistemul '3-D Secure' elaborat de aceste organizatii care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.

  Avantajele acestei metode de plata:

 • siguranta
 • comoditate si usurinta in procesul de comanda
 • nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

 • Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, istoricreprezentanta.com foloseste platforma securizata Stripe. Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa furnizati codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura dumneavoastra (in functie de card, pot lipsi).

  Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele Stripe. Istoricreprezentanta.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

  Cum platesc prin Stripe ?

  Plata online prin Stripe este rapida si, mai ales, sigura, testata si recomandata de alti cumparatori: Cu o vechime de peste 10 ani in procesare si securizarea platilor online, Stripe a tranzactionat peste 20 milioane de plati doar in Romania; Stripe furnizeaza servicii de procesare de plati online pentru milioane de cumparatori in Romania, Polonia, Cehia, Ungaria, Rusia,Statele Unite, Ucraina si Turcia;

  Completeaza datele solicitate in formularul din pagina de plata, inclusiv datele de card. Stripe transmite aceste date, criptat, catre Romcard (payment gateway), singura institutie care poate sa comunice cu sistemele Visa/MasterCard informatii legate de card (precum verificarea existentei sumei in contul bancar al cumparatorului);

  Daca totul pana aici merge bine, suma aferenta tranzactiei este blocata in contul dumneavoastra (nu debitata) iar dumneavoastra primiti o notificare in acest sens; Daca ati activat cardul in 3D Secure, apare fereastra in care se cere parola (informatie gestionata tot de gateway impreuna cu banca emitenta a cardului); Ulterior, tranzactia se intoarce in Stripe unde intra in antifrauda. Cu alte cuvinte, noi ne asiguram ca tranzactia nu este o frauda, ca respectivul card sau datele de pe el nu au fost furate, ca detinatorul cardului sau o persoana autorizata de acesta a initiat tranzactia;

  In continuare, noi suntem instiintati, automat, de efectuarea platii; In ultimul pas, suma este debitata din contul dumneavoastra. Astfel, plata prin Stripe are loc rapid, in maxim 2 minute si in deplina siguranta, din fata calculatorului.


  2. PLATA PRIN TRANSFER BANCAR

  Atunci când faci cumpărături online, una dintre metodele de plată pe care le ai la dispoziție este transferul bancar. La ghișeu sau Internet banking. Pur şi simplu transferi valoarea comenzii în contul nostru şi eventual ne anunţi pe mail. Cum am recepţionat banii, îţi livrăm comanda.

  Detaliile de plată vor fi transmise prin e-mail odată cu confirmarea comenzii.

  image